Thursday, May 5, 2011

merepek, mengarut dan seangkatan dengannya..

umur dah 20 tahun. perangai tak matang. muka babyface. aku dah banyak kali dengar orang cakap kat aku macam tu. tak yah orang jauh la, adik aku sendiri selalu cakap kat aku macam tu. bella la, sape lagi. asal benda merepek je aku buat dia kata tak matang. aku pelik.. matang ke dia dari aku? ape yang dia tau pasal matang? BF kau matang sangat ke? hahaha.


okay. first, orang tu sendiri tau yang dia dah matang ke tak. orang lain takkan tau. matang ni sebenarnya universal. dari segi pemikiran, manners dan macam2 lagi. aku rasa lagi selesa buat benda merepek bila dengan kawan2 WOS aku. sebab bila dah ramai lepak, mulalah sorang2 keluar idea gila2. buat forum la. debate la. ape la. hahaha.


second, kadang2 orang yang kita nampak tak matang tulah sebenarnya lagi matang dan cerdik dari kita. sebab dia dah tengok lagi depan dari kita. maksudnya dia lebih berimaginasi dan berfikiran jauh. pernah tak korang terfikir korang sebenarnya ade superpower. okay, tu ayat kawan aku, Ridhwan Remos. haha. kadang2 aku tengok dia ni macam lurus bendul pon ade, macam kanak2 ribena pon ade. tapi.. dia berfikir lebih kreatif & kritis dari aku. salute kau la john!

third, jangan halang bila kawan2 kita nak buat benda merepek or buat lawak. yang tu salah satu dia nak tunjuk yang dia banyak idea. dia nak share and korang mesti tak terfikir pasal benda tu. sebabnya.. sebab korang rasa korang dah matang. pernah tengok filem 3 IDOTS? cuba korang tengok main character dia, RANCHODDAS. dia matang tak dalam cerita tu? tak kan? tapi.. dia genius. kawan2 dia nampak dia macam tak matang tapi dia la yang paling matang sebenarnya antara diorang.


fourth, pernah tak korang terfikir orang yang korang cakap tak matang tu, perangai dorang sebijik macam pelawak2 yang mewarnai dunia seni sampai hari ni. macam stephen chow, martin lawrence, jim carey and ramai lagi la. sengal and tak matang stephen chow pon dia dah jadi pengarah and pelakon komedi yang berjaya. so, dia dah tua and perangai still macam budak2 walau dalam or luar set. same je. takde beza dengan kawan2 korang yang tak matang tu. haha.


fifth, bila satu masa kau jadi ala2 orang tak matang, kau akan rasa yang dunia kau penuh dengan warna warni. HAPPY GO LUCKY! takde makna nak sedih2 ni. aku suka bila dapat buat orang ketawa and gelak sampai guling2 kat lantai. sebab ape.. itu satu KEPUASAN! kepuasan yang sesetengah orang tak boleh buat macam kita buat orang tu ketawa.

sixth, aku sangat tak setuju bila orang kata 'wei bro.. asal tengok cartoon? macam budak2 la'. bila kita tengok cartoon kita happy kan? gelak sane gelak sini macam orang masuk air. kan tu seronok. hilang sikit masalah kat dalam kepala hotak. bila kita tengok cartoon kita dapat banyak idea. ade je idea pandai2 or gila2 masuk dalam kepala hotak. kan best tu.

seventh, aku suka buat benda gila2. suka nyanyi depan orang walau suara aku tak sedap. aku suka sangat nyanyi kat GF aku, Ainaa Nisha. sebab ape.. sebab aku nak dia happy and ketawa dengar suara aku yang tak sedap macam Bruno Mars ni. haha. the conclusion is... jangan sekat bila aku nak buat benda merepek. just wait and see je ape yang aku plan nak buat. thanks!

redzwan affan, 2011
CTRL + Z Short Film

5 comments:

LARA ZIZIE said...

REEZ mengarut lagi!!! hahahahhaha~

LARA ZIZIE said...

Wahh!! Reez mgarut lagi!! hahahhahaa

bella lim said...

bagero. mengutuk aku!

affan said...

kesah!! hahaha. :D

ami said...

theres my name...btw miss that moment..the best thing ever!