Sunday, June 27, 2010

menggelikan seluruh bulu ketiak

hal ini adalah berkaitan dengan seekor makhluk ciptaan tuhan yang bernama LIPAS. aku memang tak suka and geli dengan lipas ni. kalau lalu depan aku memang terkeluar semua langkah2 pendekar mustar kampung pinang sebatang. aku rase bukan aku sorang je yang geli dengan lipas ni. confirm ade ramai lagi yang kat luar sane yang takut and geli dengan lipas. especially kaum hawa.

tapi, aku suka dengan cite oggy and the cockroaches. cute sangat lipas2 tu. tapi pada realitinya memang aku tak suka dengan lipas. aku rasa semua orang suka cerita ni sebab kelakar dengan lipas2 yang dok ala2 setinggan kat umah oggy ni. ade je plan jahat diorang nak buat. lagi best bila oggy kene buli trok2.


ape korang rase bila tengah makan
lipas naik atas meja camni?

aku akan libas macam ni bila nampak je
kelibat makhluk yang bernama lipas.

joey, dee dee & marky

aku paling tak suka bila dengar bunyi sayap lipas yang tengah terbang. bunyi sayap dia tu macam bunyi kapal terbang zaman perang dunia ke-2. zzrrr.... trauma aku bila dengar.

ok,ade tak yang pernah makan tetiba lipas naik atas meja? tak pun tengah sedap2 lepak kat rumah, lipas terbang hinggap kat muka? memang aku menjerit kalau jadi camtu. ala2 sound effect dalam filem Histeria tu. arghhh!! kalah Liyana Jasmay nanti. haha.

kat hostel, aku and sorang kawan yang dikenali sebagai wan pernah kena usik dengan sorang housemate. dia amek lipas tu and then kejar kitorang sampai kat luar umah. aku ngan wan ape lagi. lari sampai tangga umah bawah. tetiba, ade lak yang bagi cadangan kurang bernas suruh masukkan lipas tu dalam seluar. ish3. gila ape. sampai sekarang aku still tak suka and geli dengan makhluk yang bernama lipas ni. ape laa dosa dorang kat aku. hehe. sekian, terima kasih.

28 comments:

mira the monster said...

hehe..suke sangat2 cite ni..
my feveret..:DD

smpai tengok cite ni dekat cafe poli time rehat..hehe

affan said...

yeah,my fav too. :)
i siap download lagi.
hehe.

mira the monster said...

came la kite..
download dkt 4shared..hehe
lawak la..kalo tengah tension2 pon leh gelak..

:DD best sgt2

StarsSs vs MoOn said...

cite ni penah kuar kat channel mana ehh? xpernah tgk cite ni,tp tringin plak nk tgk..mcm bengongg je cite ni.. :D

my sweet azza said...

hahahha~
takut lipas rupanye...
:) :) :)
ade la bhn nnt klu nak bergosip...
heheh~

affan said...

mira : owh,kat 4shared ade ke?
kat youtube laa byk. hehe.
:)

starsss vs moon : dah 11 tahun (1999) cite ni kuar. kat tv3 ade kot. plg senang tgk kat disney channel. chan 615. :)

aza : aku bukan takut ok. cuma aku tak suka menatang tu. hahaha.

Gurlinrainbow said...

ahah . i like ogy ! =_=
but dun't like the real lipas . goli den . =p

affan said...

same laa kite ye shiyda aqma. :)
lagi2 lipas size XXL. haha.

fara said...

eeeuuuuww , lipas ! tak suka.haha
ada lipas jee , lari terus.tak akn kejar mcm oggy tuh haha

affan said...

maen kejar2 baru best.
dah tangkap pegang.
and then rase sayap dia
bergerak2. hehe. :)

umihamira abd aziz said...

take care. miss you. hahahaha

affan said...

miss me? cam x caye je. hahahaha.

mira the monster said...

eh kat youtube pon ade..
tapi senang cite kte tgok dkt sume2laa..eheheh...

✿ YaYa ✿ said...

ha3..
tk0t lipas.??
haihhh...
tak bleh lar kaum adam tk0t lipas..
x nmpk mach0 ouh,,
;p

affan said...

mira : yeah, janji lipas2 tu cute. haha. :)

yaya : bkn takut tp geli. hehe. sape yg x geli bkn manusia tu. huhu. :)

POSH76 said...

citer ni bess tapi kalu lipas betul goliden eeeee

Yusof Firdaus said...

kesian kat encik2 lipas sekalian alam kalau ko libas diorg tiap kali ko nmpk diorg... huhuhu...

ape2 pon, geli kat lipas... hik3

affan said...

lipas2 tu dah biase dah.
dari generasi ke generasi
dorang dah pesan. jangan terserempak
ngan aku kalau tak nak kene libas. :)

affan said...

posh : same. hehe. :)

Mommy Pinky said...

betul citer ni best..tp lipas sebenar, takut giler. lagi2 y boleh terbang tu..hadoi la...

jahatnya kawan tu..!! +_+"

affan said...

yang terbang sangat2 menakutkan.
dengan bunyi sayap dia.. fuiyoo..

hudhud said...

tgk joe's apartment. menggelikan weh lipas dia !

affan said...

joe's apartment punya lipas cute laa.
banyak plak tu. hehe. :)

kahak cair said...

nice..

affan said...

thanks kahak cair.
geli btol name kau. haha.

Mommy Pinky said...

haha..gelak sekali nama kahak cair tu..kuikui XD

Rowena Chasez said...

citer nie mmg best...!!!
my fav nie..
hahaaha..
annoying tol bila dgr lipas2 2 gelakkan oggy..
hehee~

affan said...

mommy pinky : lawak kan name dia. hehe.

rowena chasez : yeah. dorg sangat2 nakal. harap je kecik. tp plan2 dia nak kenekan oggy hebat btol. :)