Monday, November 28, 2011

bagai irama dan lagu


toilet adalah tempat yang memerlukan ketenangan kepada manusia yang tengah dilamun rasa nak MEMBUANG HAJAT. cuba bayangkan kalau korang kat shopping mall, korang masuk toilet, time nak membuang hajat tiba-tiba ada budak try nak intai korang ikut bawah pintu. rasa macam nak bagi kaki je kan? bukan rekaan cerita tapi ada sorang kawan affan yang cerita pasal ni.

bagai irama dan lagu, kita akan dengar banyak kali bunyi air bila duduk dalam toilet kat shopping mall. bunyi flush, bunyi air kat sink, bunyi-bunyian orang cirit birit. okay STOP! dah mula rasa loya tekak.

pernah tak dalam hati diri sendiri yang kurang cerdik dan masih banyak yang kena belajar ni, terfikir kenapa shopping mall pasang radio kat toilet? siap ada lagu macam-macam lagi. old school ada, newest song ada.

seronok betul kalau ada macam ni. haha.

hebat betul dalam toilet pon still boleh dengar lagu. tak perlu nak feeling sorang-sorang bawak MP3 dalam pocket seluar then dengar time nak membuang secara duduk or cangkung. macam laa orang sebelah tak dengar lagu apa yang korang nyanyi pelan-pelan tu.

tapi rasanya ada sebab kenapa kat shopping mall dorang letak radio. antara sebab-sebabnya :

1) nak memeriahkan or menceriakan environment dalam toilet

2) nak promote lagu baru artis tempatan or antarabangsa

3) kalau ada manusia cirit birit kurang laa sikit bunyi ciritnya

4) cuba untuk melahirkan lebih ramai penyanyi yang berbakat di negara kita melalui bakat terpendam yang diluahkan di dalam toilet

5) beri kepuasan kepada mat bangla or minah indon untuk berkerja sambil bukak lagu penyanyi negara dorang.

hebat shopping mall negara kita. sangat kreatif. so, bila dengar je ada lagu kat dalam toilet, jangan ingat benda lain dah. ingat apa? INGAT AFFAN! sekian terima kasih.

No comments: