Saturday, December 19, 2009

hari ini dan sebuah kenangan

16th December 2009
hari ni byk bennda yg aku dan kawan2 blaja. yg follow waktu tu azwan, kacang ngan izzat. ok, kitorg on the way nak gi gombak from setiawangsa. so, ikut highway DUKE laa dekat cket. juz kene bayar tol jer. touch n go ade. xpe. huhu. ok, waktu kitorg jalan nak ke susur gombak kete yg azwan tiba2 berbunyi. makin laju kacang bawak makin kuat bunyi tu. aku da naik takut da. kitorg brenti kat tepi. bkn maen bahaya lagi coz kete and moto bawak laju kat highway.

pastu kitorg check laa dr mane dtg bunyi tu. tgk xde pape. jalan lagi. bunyi lagi lak. bengang btol. and then tgk kat tayar. hah, paku! panjang lak tu. adoi. terpaksa laa tukar tayar. naseb baik tools ade. kalau x. masak laa. yg plg klaka sorg pon x penah tukar tayar. bedal je laa. haha. izzat laa jack tayar. after that ade peronda DUKE dtg. alhamdulillah. dia tgk kitorg wat. tgk jer?!! siol. tp x pe laa. dia bg taw cara2 nak tukar tayar and suoh kitorg wat. dah siap, continue the journey laa. haha.


izzat jack tire

problem2

abg DUKE yg 'membantu' sgt2. haha.


waktu petang plak aku ajak dorg gi makan tomyam steamboat kat Johnny's Restaurant, JJ Wangsa Maju. sedap makanan kat kedai tu. aku kalau dtg konpem pesan makanan yg same. ape lagi 'thai pineapple rice + esprit juice + coffee ice cream = delicious'. kitorg pon pesan laa makanan ikot suka. tomyam steamboat, air ikut suka, ice cream amik jer. sape bayar? ntah. haha. kat situ mmg chopstick disediakan. aku konpem2 laa reti pakai cozdr kecik kene paksa pakai coz family mak aku dan keatas suma chinese and my great grandma is from baba nyonya family. malu laa kalau x reti pakai. dorg pon blaja and try guna chopstick. ok laa. kene pakai slalu.

order tomyam steamboat for 2 person tp makan 4 org. mmg kenyang laa jugak. tomyam dia mmg umph! sedap. mcm kedai tomyam yg adek bwk. huhu. time makan ade laa 2 org chinese gurl baru sampai. makan kat situ. view aku lak mengadap dia. seriously dia cute. geram aku. huhu. aku pon tgk laa dia. dia pon tgk aku. aku bulatkan mata aku yg separa sepet ni sikit. dia pon pandang jer. haha. ape laa aku ni kacau org. tp aku mmg suka tgk chinese gurl tu. soooooo cute!! dorg suoh try. malas aku. segan. hehe. maybe dia pelik tgk aku kot. malay using chopstick? susah nak jumpa.

after that adek ngan aie sampai. makan desert jer coz kitorg pon dah abis makan. hehe. sorry. yg x best nyer fareez ngan riduan x join skali. kalo x sronok sikit makan. lain kali aku blanje lagi. tp korg bayar laa pulak. haha. ok, thanx coz bace post ni. sekian,trimas.


Yamaha SRV lagi laju dari
Lamborghini Gallardo?

azwan mustaffa

sharul nizam

wan mohd izzat hafizi wan daud

main suap2 lak. haha.

muka gedik aku. haha.

licin2.

11 comments:

mohamad 'may' yawmon said...

ko kan kecik, berjalan sakan bukan main lagi eh? sejak mula dah nak sampai habis cuti ni, berjalan jer!

Marya Hana . said...

bahgie je kaw bergonjeng kan!

affan said...

may : mase byk sgt may. hehe.

marya : mmg bahagia.

SarjaN yO said...

ye betul may...keje dia jalan jee...klau aku la,,duit kau buat blanja tu,simpan,buat modal utk projek short film...lg bagus,,,hahaha....

affan said...

hahaha. yo,aku kuar bkln guna duit
byk pon. ape daa.

mohamad 'may' yawmon said...

tak payah dengar cakap yo! sibuk dengan short film tapi sampai skung tak dengar pun apa2 idea nak buat. nak buat budak kelantan 2 ker? akanku lahirkan film budak johor plus singapore kasi lawan kelantan. hahahahaha! jangan marah yo! gomo kelate gomo! hahaha..

affan said...

akan ku buat jugak film 'budak kL'. haha. yo tgh tilis skrip laa tu pasal 'budak kelantan 2' dia tu.

SarjaN yO said...

may: bg aku,berkarya ni bkn utk dpt nama,,tp kepuasan...tunggu...aku akan buat gak nnti...

reez: budak kL??tiru..mana aci...

affan said...

suka hati aku laa yo. haha.

my sweet azza said...

hahha..pdn muka kete korang rosak..
tu la,berdaulat lg kat aku..
tak bwk aku g mkn..
klu tak kete tu elok je tau..
hehehhe
bile kau nak belanja aku mkn tu??
hehehhe..dah teringin ni..

affan said...

ceh,xde kene mengene ngan daulat.
haha. dah nasib kitorg.
luck kot. baru kitorg taw mcm
mane nak tukar tayar. kalau tetiba kuar kat highway jadi camtu,
sorg pon x taw nak wat camne.
=)