Saturday, April 10, 2010

apabila aku..

apabila aku di UiTM, time mengangkat barang2 teknikal untuk class project, aku rasa aku lah antara insan yang paling kuat sekali mengangkat barang2 tersebut walaupun berat box nya macam berat sekor anak kerbau.



apabila aku
di sacred garden, aku menolong sahabat aku mengangkat barang kat rumah kakak dia untuk sesi berpindah randah, aku rasa aku antara insan yang lemah sekali. nak mengangkat peti ais pon kena angkat dua orang. alahai!

apabila aku sakit atau luka, aku rasa aku lah antara insan yang tahan sakit. walaupun luka tu berdarah sampai nampak isi2 kat dalam. 'sakit sikit je, relax lah'. itulah yang selalu aku cakap. aku tak nak tunjuk diri aku ni lembik.

apabila aku dikerumuni dengan orang yang ramai macam kat kenduri tu. aku rasa aku lah insan yang paling lemah sekali. al maklum lah aku cepat pening bila ada kat tempat yang ramai orang.

apabila aku main game PES kat UiTM, aku rasa aku lah antara insan yang terror main game bola tu. tetapi apabila aku main ngan sahabat aku kat sacred garden, baru aku tahu. mereka lagi terror main.

ada kalanya aku lemah dan ada kalanya aku kuat. semua insan begitu. sekian, trimas.
salam pagi LENS-CAP fm.

4 comments:

AISHA SAAD said...

yep, kadang2 kita hebat, kengkadang lak kita lemah...

allah kan maha adil!!
kalau kita je hebat dalam sume benda tak ke boring kan??
hee~

chill yea~ huaaa

mohamad 'may' yawmon said...

apabila aku jatuh cinta, mampu?

affan said...

hahaha.

affan said...

aisha : btol. sokong2. =)