Saturday, January 30, 2010

reason

semua orang confirm kenal ape itu handphone. benda wajib semua orang bawak kalau nak gi mane2. bukan kata orang muda-mudi jer. tapi orang tua pon same. tak kisah lah pakai line ape pon. maxis, celcom, digi or u-mobile. janji bley call and message orang. tapi aku tetap akan pakai no maxis and takkan tukar coz senang kawan2 skola, plkn dan sewaktu dengan nyer nak contact blek.

nowadays, ramai orang sibuk nak kejar model phone yang latest. aku pon tak taw asal. especially student ipta. nak menunjuk ke, ape ke aku pon tak taw. tapi kalau korang guna duit slaen PTPTN tak pe gak. ini beli gune duit PTPTN. ape daa. satu hari korang kena bayar blek. larat ke nak bayar? banyak tu. baik simpan jer.


satu lagi, baru2 ni line signal kat hostel aku tak brape bagus. memang tak bagus pon. kadang2 nak call orang 'connection error', nak msg orang 'failed' nak 3G lagi lah tak dapat. tension btol. nasib baik aku single lagi, so tak yah nak risau kalau sehari tak dapat message gf. banyak benefit nyer. save credit. tabung penoh. tak pening kepala. and banyak lagi laa. sebab tu laa aku takde problem ngan credit. lambat habis. banyak masa lagi nak carik gf ni. haha. ok,sekian thanx.

10 comments:

mohamad 'may' yawmon said...

hahaha! dengar cerita ko akan mula cari awek bila dah start pakai kete? betul ker? tapi sampai sekarang, parents dan izinkan ker? huhu. kui3. kelakar tol lah!

mysara ramlan said...

cehh dah de awek nnty handpon 24/7 kat tgn... hen beli baru bagi same gn npon si dia.. acacaca

MoHaMaD KhAMarUL said...

btul tu kama..kte serupa..
still single..ahahaha

affan said...

may : jgn kasi kantoi. haha.
dah bley dah.

mysara : haha. ye kot. =)

adek : SINGLE until.... haha.

Mahira Morrison said...

satu lagi mangsa ketidak stabilan signal telefon di uitm? hehe.. im from uitm too..tapi 5 years ago la..kat shah alam..memang like that..bertahan jek le ye..hehe..kalau kat uitm shah alam laa

Marya Hana . said...

bagos bagos.
tgk kaw..
henset 2 bapak berkuron..
tapi still elok..
nnt ley kawen grand2..
duet da banyak..
duet PTPTN da bayar.. org len x de duet nak bayar PT da tyme 2..
wawawa..

mohamad 'may' yawmon said...

wahhh! bapak ngan mak adik kecik dah bagi adik kecik bawak kete ker? lepas ni boleh lah bawak saya jalan2. kete saya still rosak. boleh kan? boleh lah... =P

affan said...

mahira : yup, uitm puncak perdana.
baru2 ni jer datang problem
takde line. pening2.

kakak : sah2 laa. aku kan pandai
jage fon. haha. nanti aku
kawen aku nak wat red carpet
lagi cam AJL. haha.

may : sudah. tp...... hehehe. =)

Xerra Mickey said...

yela.
tgu la masenye bile 1 ari nt dpt awek yg memeningkan kepale.

affan said...

tu laa. arap2 dapat gf yg ok2 cket. =)