Sunday, February 21, 2010

lelaki dan futsal

korang taw tak ape itu futsal? ok, permainan futsal dimainkan di dalam kawasan yang kecil atau tidak besar dan biasanya dimainkan di dalam bangunan (indoor). permainan futsal dimainkan oleh 2 pasukan yang mempunyai 5 orang pemain, tidak termasuk pemain simpanan. futsal sangat unik kerana pemain2 akan menunjukkan kreativiti masing2 di dalam mengawal dan menghantar bola serta menjaringkan gol. memang susah laa nak gol coz padang futsal pon tak lah sebesar mane.

creative technique


semenjak, 2 menjak, 3 menjak ni. aku dan rakan2 WOS dah ada activity malam yang sihat nak buat. ape lagi. futsal laa. walau pon kitorang maen lapan orang jer, tapi berpeluh bukan main. kalau kumpul boleh buat air basuh kereta. haha. tiap2 malam kitorang maen. baru lah LELAKI. aku tak faham kenapa ade sesetengah lelaki tak maen futsal or bola sepak. sape ade reason?

aku rasakan, lelaki dan bola tak boleh dipisahkan. cuba korang try kat member2 laki korang. korang letak bola sebijik kat atas padang. konpem berebut nak maen. fakta tu. haha. ok, seperti hari2 biasa, kitorang akan maen pkol 12am. midnight futsal. nak carik ahli team senang jer. lat ta li lat ta li tam plom lah. haha. mmg creative tgk member2 aku maen. ade yang tergolek (affan). ade yang senak perut kena rembat (fareez). ade yang buat tarian singa (pak don). ade yang sakit kaki (aie). ade yang main rempuh (kacang), dan lain2. haha.

hari ni ade satu keajaiban. Ahmad Fareez bin Abdul Kadir berjaya membolosi gawang. satu goal pon jadi lah. ye tak? huhu. dah goal terus menjerit. haha. semua pemain akan dikenakan kad kuning kalau maen tournament. sebab nyer, semua tak pakai baju. panas oh. kalau pakai baju nanti basah, pastu perah. wat lap kereta. tak pon lap moto. haha. agak2 sape nak challenge kitorang bagi taw je laa. anytime. huhu. sekian, trimas.

10 comments:

my sweet azza said...

korang bajet,korang hot..
main tak pakai bj..hehe
ape2 pun tahnoah..
krn telah menurunkan berat badan..haha
ayat kau,nak market je..haha

affan said...

mmg hot(panas) pon. haha.
agak2 kau terasa nak tengok badan
tough dak2 WOS datang ah tengok
kitorg maen futsal. wakaka.
ayat aku nak market? yg mane wei.
takde ar.

Mknace said...

:) :) :)
tak berfutsal tak semestinya tak lelaki beb

affan said...

actually,most of them not truly a man. huhu.

Ms_Mui2 said...

nape lelaki suka main futsal wktu mlm ek??tmpt tu kan indoor so panas is not the issue here..just pelik la jugak..knpa msti mlm[kwn sy un salu men mlm2]..heee

word verification:covan.. haha!!

affan said...

the reason is, malam2 kalau maen
syok sikit. x sepanas maen waktu
petang. malam2 kawan bley kuar.
ptg2 semua ade hal.
thanx for the comment. =)

Intan QAMARHANI said...

betambah kecik la badan ko nnt boboy oi.
pecah lemak yang tak seberapa nak ada tu.
lagi kecik laa jwbnyeee. :D :D :D

affan said...

skali skale xpe. bersukan. hehe.
patot pinjam sikit lemak sesape
yg berlebihan. lupe laa. huhu.

SarjaN yO said...

kalau dah xminat,nak wat cam ne???mcm org ckp,semua prmpuan msti masak,tp klau yg xminat,xreti gak..kan~

affan said...

sah2 ar kau tak reti maen futsal or bola. hahaha. kaki bangku. =0