Saturday, June 19, 2010

kita semua remaja


semua orang confirm pernah atau akan menghadapi alam remaja. zaman ni laa paling best. sebabnya semua baru matang and banyak lah benda-benda gila yang terlintas nak buat. orang kata, waktu zaman-zaman ni laa kita nak enjoy. kalau boleh semua benda kita nak try. tapi jangan laa try benda yang bodoh sangat or yang tak baik untuk diri sendiri. kan ke bahayakan diri tu. banyak benda first time yang aku dah buat and belajar. contohnya :


PLKN, (2008)
Kem Sinar Jaya, Kota Belud, Sabah


3 bulan aku duduk kat situ. first time naik flight. banyak benda dah aku blaja. first time tau cara nak basuh baju guna tangan. makan tak boleh cerewet sangat. first time tekak aku boleh makan mee goreng. kalau kat umah memang aku tak makan. kang muntah. hehe. first time rambut aku botak. masuk je shower room aku nanges. trauma-trauma. first time aku jumpa kaum selain kaum india ngan cina. first time aku belajar cakap bahasa lain selain bahasa tamil ngan mandarin. first time aku berkayak. best sangat. first time pergi solat jumaat naik bus. selalu jalan kaki je.


first time aku gi Putrajaya, (2009)

hangout, putrajaya, (2010)


first time keluar ramai-ramai. dua kereta sepuluh orang. mana pernah kawan satu class nak kuar macam ni. best laa korang. kalau satu class waktu form 5 dulu keluar macam ni confirm seronok. tapi aku tak nak laa mamat mulut longkang tu ikut. buat semak je. haha.


Egypt Cafe, BB, (2009)


first time aku lepak sini tengah-tengah malam. shisha laa apa lagi. selalu lepak port biasa je. memang best laa tempat ni. siap ade lagu arab lagi. gelek gelek. ahaha.


Sri Hartamas, (2009)


first time geng-geng WOS lepak hartamas. nak jugak rasa shisha dia best ke tak. memang best pun tempat dia. ade karpet, bantal. dah macam kat arab daa. btw, yang botol warna hijau tu bukan carlsberg or air setan. itu namanye barbican. confirm korang dah tau kan. lagi-lagi yang layan shisha.


DUKE Highway, (2009)


ni yang paling best skali. first time mamat-mamat handsome ni (kacang, azwan, aku and izzat) belajar cara nak tukar tayar. nasib kitorang baik sebab abang peronda DUKE tiba-tiba je lalu. dia tolong ajar kitorang macam mana nak tukar. thanks la abang-abang peronda DUKE yang hensem lagi bergaya. kesian azwan, first time bawak kereta abang ipar dia dah tayar pancit. tayar kereta tercucuk dengan dawai konkrit yang memang panjang gila.


video
WOS- Hanya Kau Yang Mampu


yang ni first time kitorang buat MTV. buat pon ala-ala kadar je sebab nak kejar masa. kalau kat facebook dah 600++ comment. dah macam forum dah geng-geng WOS ni comment kat video aku. siapa yang kenal dorang ni memang gelak kaw-kaw punya. haha. btw, ada plan nak buat next project. sekian, terima kasih.

10 comments:

farah.razali said...

First time tengok rambut sharul pendek. BTW, nice entry. Bestfriends are always stay in heart. " First " itu jugak buat kita kenal dunia. :')
Always stay with ur WOS and have a nice day, affan.

my sweet azza said...

cerita kau dlm ni semua memang best...
heheheh~
tp,perlu ke ade video tu...
sdh2 la..
malu ooo... + gelak terbahak2...
kau plan la bt..kau kan dlm bidang tu..
kt org ikot je..
hehehe
:) :) :)

affan said...

first time tgk dia rambut pendek? ahaha. yeah, thanx. semoga persahabatan bersama kawan2 kekal farah. :)

affan said...

aza : perlu laa aza. sebab korang kan kawan aku. hahaha. after this plan org laen.

khamarul abu : script writer,director
kacang : cameraman
affan : editor
talent : aie, fareez (wajib).
yg laen pon join gak. ahaha.

my sweet azza said...

owh ye ke...
heheh~
nak joint jgk plan korang...
tak jd telent,jd makup artis pun ok jgk..
hahahhah~(glk guling2)
:) :) :)

affan said...

make up artis? camtu kacang jadi
talent ar. ahaha. aku nak kau
make up dia sampai jadi hensem
macam brad pitt. sebab aku nak
talent muka cam brad pitt. bley x?
ahaha.

my sweet azza said...

hahhahah~
yg tu tak blh la..
tak lps lg nak ambik kursus...
hahhahah~

affan said...

hahahaha. malaysia boleh.
so,boleh je.!!

Yanna Lyanna said...

terbaik (=

affan said...

HEHEHE :)