Thursday, June 24, 2010

ayam cincang.!!

ayam cincang? ape plek sangat bunyinya. actually, ayam cincang ngan chicken chop tu benda yang same. ayam cincang tu dalam bahasa melayu. i guess ramai yang suka makan chicken chop right? and then order fruit juice. fuhh! ok, tengah malam tadi, aku dan 3 orang rakan lagi bergegas menaiki kereta dengan pecutan maksimum pemandu berkhemah (60 km/h) menuju ke Kg. Baru.

aku difahamkan oleh co-pilot bahawa western food kat kedai tu sedap. betul ke? ok takpe, kita mai rase ramai2. suasana kat kedai tu nampak meriah je. ngan lampu lip lap lip lap warne orange nya. owner dia netherlands fans kot. memang lawa wei kedai dia. aku tak tipu. kedai dia ala2 bar waktu zaman cowboy. cuma takde poster WANTED je. kalau ade poster nampak gempak sikit. ala2 cite Labu Labi tu. ade laa niat di hati nak bukak camtu gak. name kedai western tu HR Steak House.

sample picture

first time aku tengok chicken chop
siap ade nasi skali

bagi sesape yang rase memang minat makan western food, boleh laa menyinggah makan kat situ. don't worry about the price. tersangat berpatutan. standard price. so, agak2 yang rase nak bawak lover korang or family boleh laa try makan kat situ. sekian, terima kasih.

23 comments:

yayahidayah said...

okiew sadap n ttbe lapa

affan said...

yeah,sape yg tak terliur ngan chicken chop. :)

Cik Areen said...

cian dye.
baru nak rase mkn kt ctu.
heheh.

neway, sumpah mmg sedap kan kt ctu?
areen bule di katakan sebulan sekali wajib g ctu.
da la murah lak tuh.

my sweet azza said...

waaa~
best nye...
sdp je nampak ooo..
ape lg affan..bile mau belanja...
tak ajak pun kan..mcm ni la kan..
heheheh~

Kaseh Esmiralda said...

lapa plak nmpk chicken chop ni...dh dekat waktu lunch plak tuu...

affan said...

yeah. mmg pon areen.
wajib? ayat macam bley blanje je ni.
hehe. biasa ar. tak bape nak tau
sangat ngan kg baru ni.
tp smlm tak ramai orang.
tu yang sronok.

affan said...

mmg sedap pon. meleleh bijik mate ni.
blanje? kau blanje dulu ar.
eleh aza, macam pkol 12am kau bley kuar.
ahaha.

affan said...

boleh laa gi order chicken chop satu. hehe. thanks kaseh esmiralda. :)

farah.razali said...

Huish !! Tgh malam makan ayam cincang ? hahah. Cool~
Btw, apa nama kedai tuh ye ?? ;'D
hehehhehe.
macam sedap je.

affan said...

biase ar. muda mudi di pekan koboi.
erm, HR Steak House, Kg Baru.

liyana aziz said...

ayam cincang + ayam penyet = i loikeeee! =)

affan said...

i like it too. :)

sharol said...

sial r..asal aku x join kowank lepak jew,kowank g tempat best2 kan...sialan tol..heheh

affan said...

kene gak sial? cis. haha.
dah nenek tersayang kau tu
tak bagi kuar. x kan aku
nak paksa dia. ahaha.

my sweet azza said...

amboi..tak nak..
nak kau belanja dulu...
lps tu br aku...
whahahah~

affan said...

suoh kacang blanje dulu ar camtu.
ahaha. :)

GeeNas said...

tetiap hujung bulan aku dgn bdk2 uma sewa aku gi mkn western sana.. terbaek ladang wei kedai dia..

affan said...

sedap kan. ahaha.
kedai dia terbaek. :)

daboo® said...

oitt pegi sini ta ajak. dulu selalu kot lepak sini. tapi now da ta ingat jalan. makcik yg served tuh gila polite kot ;)

affan said...

owh,haha. gi sini pon tgh malam. tak plan pon. :) wah,siap ade mak cik eh. hebat ar kedai tu.

Fatin Sallehuddin said...

tergoda tengok chicken chop tuu. dah la prut tngah menyanyikan lagu irama zapin ni. haishhh :D

Rowena Chasez said...

bila nk blnja ayam cincang nie??
hehehee~

affan said...

fatin : ramai rupenye suka makan chicken chop. :)

rowena chasez : blanje? hehe.