Thursday, March 15, 2012

mulut orang bukan mulut aku


hello guys. apa yang kita buat hari hari dengan cara kita, itulah diri kita yang sebenar. pelik bila ada orang pertikaikan apa yang kita buat. kalau salah boleh laa kita terima sebagai teguran. tapi bila benda yang normal or just benda biasa pon orang nak cakap jugak tak faham apa masalahnya.

pakai baju ni nampak skema, pakai kemeja nampak buruk, rambut pendek nampak tak handsome, rambut wavy nampak tak cantik, 'gf/bf' kau 'lawa/handsome' tapi kau buruk. biarlah orang tu nak buat apa.

rasanya korang dah takde benda dah nak buat or nak cakap. sebab tu korang suka libatkan orang lain. or maybe korang rasa diri korang dah perfect. sangat sempurna. takde orang nilaikan korang sebab korang rasa diri korang bagus. bagus sampai tak pandang diri sendiri dekat cermin dulu.


kepada orang yang suka cakap pasal orang lain, pandang cermin. tengok diri sendiri. apa yang buruknya pasal diri korang. muhasabah diri, lepas tu betulkan. aku pon bukan baik sangat. tapi bila dah ada orang start cakap pasal aku, tiba tiba rasa tak senang la.

mulut tempayan boleh ditutup. mulut manusia? nak tutup guna apa? salotape? sekian terima kasih.


2 comments:

Rapunzel Cikilolo said...

huhuhu. kalau mulut org boleh pakai selotape tutup. bertuah hidup setiap insan. kan?

affan said...

guna ayat sarcastic pon boleh :)